Arslantepe Höyüğü - Arslantepe Fotoğrafları - Malatya Arslantepe Höyüğü - Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.

Arslantepe Höyüğü - Arslantepe Fotoğrafları - Malatya Arslantepe Höyüğü - Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km.

Arslantepe höyüğü nasıl gidilir, arslantepe höyüğü nerede, arslantepe höyüğü hakkında bilgi. Marcella frangipane'nın başkanlığındaki heyet 2019 yılında. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof.

Arslantepe Höyüğü Türkiye'nin 19'uncu varlığı olarak ...
Arslantepe Höyüğü Türkiye'nin 19'uncu varlığı olarak ... from foto.haberler.com
1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor. Marcella frangipane'nın başkanlığındaki heyet 2019 yılında. Arslantepe höyüğü nasıl gidilir, arslantepe höyüğü nerede, arslantepe höyüğü hakkında bilgi. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz.

Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor.

Marcella frangipane'nın başkanlığındaki heyet 2019 yılında. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. Arslantepe höyüğü'ne ilişkin geçen yıl açıklanması beklenen unesco kararı, koronavirüs salgını nedeniyle gerekli toplantı ve çalışmaların yapılamaması. Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. The settlement mound of arslantepe (also called aslantepe) rises 30m over the surrounding green fields of the tiny village of orduzu, 5km. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir.

Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. Arslantepe höyüğü'ne ilişkin geçen yıl açıklanması beklenen unesco kararı, koronavirüs salgını nedeniyle gerekli toplantı ve çalışmaların yapılamaması. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l.

Arslantepe Höyüğü UNESCO listesine girdi - Haber3
Arslantepe Höyüğü UNESCO listesine girdi - Haber3 from i.haber3.com
Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Arslantepe höyüğü, kadim kültürlerin yaşadığı ve yok olduğu ancak izlerinin hala birçok yerinde görülebildiği doğu anadolu bölgemizin en önemli ve en eski antik alanlarından biridir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Bugün haberlerinde son durum nedir? Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız.

Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.

Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Aşağıdaki haritayı kullanarak arslantepe höyüğü nerede bulunduğunu, haritadaki yerini, nereye yakın görebilir. Bugün haberlerinde son durum nedir? Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Arslantepe'de ilk araştırmalar 1932 yılında l. 3489 ziyaretçi arslantepe höyüğü ziyaretçisinden 357 fotoğraf ve 21 tavsiye gör. Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof. Karaköy baraj gölü'nün batısında kalan arslantepe höyüğü'nde ilk kazı çalışmaları 1932 yılında yapılmıştır. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c.

Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Aşağıdaki haritayı kullanarak arslantepe höyüğü nerede bulunduğunu, haritadaki yerini, nereye yakın görebilir. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof.

Arslantepe Höyüğü UNESCO listesinde | NTV
Arslantepe Höyüğü UNESCO listesinde | NTV from cdn1.ntv.com.tr
Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Geç hitit dönemini araştıran, delaporte'yi, 1947 yılında c. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. 1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir.

Bugün haberlerinde son durum nedir?

Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.

Post a Comment

0 Comments